Wat is Qigong massage?

Qigong betekent werken met energie. Het is een tak van de Chinese Geneeskunde, die reeds duizenden jaren bestaat.

De Qigong Sensorische Therapie, ook wel Qigong massage, is een set van 12 bewegingen die de algehele bloed- en energiecirculatie van het kind verbetert en helpt bij de verwerking van zintuiglijke moeilijkheden. De massage is gericht op acupressuurpunten en kanalen op het lichaam.

Deze 15 min durende Qigong Sensorische Therapie massage is specifiek ontwikkeld voor kinderen met autisme.

Waarom zelf masseren? Als ouder heb je dezelfde energie als je kind. Daarom werkt deze massage het beste als je het zelf toepast. Ik help je graag om dit onder de knie te krijgen.

Wil jij meer en beter contact met je kind en minder stress?

Wil je zien wie en hoe je kind van binnen echt is?

Gun je je kind een uitweg uit de cocon en een leven als kleurrijke vlinder?

schmetterling-freigestellt_web

Een aantal gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeksstudies tonen de volgende verbeteringen aan na vijf maanden van Qigong Sensorische Therapie (QST) behandeling:

Gedrag

32% vermindering van autisme gedrag

Ouderstress

44% vermindering van de ernst van het autisme en de gerelateerde ouderstress

Sensorisch

38% vermindering van sensorische problemen

Spectrum

1 op 4 kinderen schuift op tot buiten het spectrum

Aanraking

49% verbetering in problemen met aanraking

Effectief

De behandeling is effectief bij zowel mild als ernstig autisme als ook bij ADHD / ADD en Down Syndroom

Mijn verhaal

Mijn oudste zoontje bevond zich voordat ik met de massage begon in zijn eigen wereldje. Hij maakte weinig oogcontact, wilde geen fysiek contact, raakte makkelijk overstuur. Na vaststelling van ass kregen we een theoretische cursus over wat autisme inhield. Psycho-educatie was alles wat de reguliere hulpverlening ons te bieden had. Hoe we er praktisch mee om konden gaan en wat specifiek voor ons kind werkte, dat mochten we zelf uitzoeken.

Na een zoektocht op internet stuitte ik in 2014 op een film van Dr. Silva over Qigong Sensorische Therapie. De therapie bestaat uit een vorm van massage die je als ouder zelf aan je kind geeft. Klinische studies (studies) wijzen uit dat de therapie contact met je kind tot stand brengt én het stresslevel van de ouders met 44% daalt. Dat was het uitproberen waard.

De eerste keer dat ik de Qigong massage op hem toepaste, was ongelofelijk. Er verscheen een totaal ander kind! Hij ontspande, maakte oogcontact, begon te vertellen. Sindsdien geef ik hem elke dag 15 minuten de Qigong massage. Dat is zijn uitlaatklep. Het moment dat hij de dag verwerkt én erover vertelt. En voor mij quality time met mijn zoon. Hier geniet ik enorm van - elke dag opnieuw

Qigong sensorische therapie is nog vrij onbekend in Nederland (én in Europa). En dat is jammer. Er is enorm veel te winnen voor kinderen met autisme én voor hun ouders. De mooiste kleuren komen van binnen naar buiten. Onze zoon is nu een echte knuffelkont. Hij laat zich zien en dat is echt onwijs genieten. Dat gun ik iedereen en daarom ben ik Happy Chi Coaching gestart.

Laat ook jij de massage meer rust ontspanning en liefde in je leven en dat van je kind brengen?

Laat mij je dan inwijden in de wereld van de QiGong massage